Visuotinio skaitymo akcija 2022 mūsų gimnazijoje

Rugsėjo pradžioje mūsų gimnazijoje tradiciškai vyko Visuotinio skaitymo akcija. Tai kasmetinė pasirinktų knygų skaitymo akcija, kurioje gali dalyvauti visi norintys asmenys ir viešosios institucijos Lenkijoje ir užsienyje.  Jau 11-osios akcijos skaitoma knyga buvo paskelbta Adomo Mickevičiaus “Baladės ir romansai”.

Šiais metais Visuotinio skaitymo akcijoje buvo užregistruota daugiau nei 4500 renginių, kuriuose dalyvavo dešimtys tūkstančių žmonių. Akcija vyksta ne tik Lenkijoje. Baladės ir romansai buvo skaitomi Naujojoje Zelandijoje, Australijoje, Kinijoje, Ukrainoje, Tunise, Maroke, Kolumbijoje. Ir ne tik lenkų, bet ir anglų, flamandų, prancūzų, ispanų, slovakų, švedų, vengrų ir net esperanto kalbomis.

Mūsų gimnazija šioje akcijoje dalyvauja jau trečius metus iš eilės. Kartu skaitėme Juliušo Slovackio “Balladyna”, pernai Gabrielos Zapolskos “Moralność pani Dulskiej”, o šiemet skaitėme mums, vilniečiams, labai artimą kūrinį – Adomo Mickevičiaus “Baladės ir romansai”. Lenkijos prezidento poros inicijuotos skaitymo skatinimo pamokos visada vyksta, jei leidžia oro sąlygos, lauke ir arti gamtos, o tai buvo ypač palanku šių metų pasirinktai skaitymui knygai.

Primename, kad 2023 m. kartu skaitysime Elizos Ožeškienės knygą “Prie Nemuno”.