Žaliosios edukacinės erdvės mūsų gimnazijoje

Prieš pat vasaros atostogas, paskutinę daugumos pedagogų darbo dieną, gimnazijos direktorė pakvietė mokytojus į trumpą pasivaikščiojimą, kurio metu jie susipažino su mokyklos aplinkoje esančiomis žaliosiomis edukacinėmis ervėmis ir jų teikiamomis ugdymo galimybėmis.

Įgyvendinant projektą “Kokybės krepšelis”, gimnazijos teritorijoje įrengtos „žaliosios klasės” su informaciniais stendais ir jaukiomis poilsio zonomis. Mokyklos teritorijoje turime pradinukų “žaliąją klasę”, kurioje mokiniai pasodino daržovių daigus, kurie anksčiau buvo auginami klasėse. Taip pat yra meteorologinė stotis, kuri leidžia matuoti ir stebėti orus. Joje yra įrengtas barometras, termometras, lietaus matuoklis ir du edukaciniai prietaisai, kuriuose aprašomi meteorologiniai reiškiniai, parodoma, kaip galima nuspėti orus ir ir kokius su oru susijusius terminus reikėtų atsiminti. Netrukus bus įrengtas ir saulės laikrodis, kuris praturtins ir papildys fizikos, matematikos ir geografijos pamokas. Be to, yra 2 pavėsinės, kurios gali būti naudojamos kaip vieta poilsiui, bet ir kaip klasė lauke. Turime literatūrinį kampelį, iš kurio atsiveria nuostabi Naujosios Vilnios panorama, yra alpinariumas ir lauko treniruokliai. Mokyklos sode pradėtas statyti mokyklos amfiteatras, kuriame bus galima rengti įvairias kultūrines šventes.  Be aukščiau išvardinto, mokyklos teritorijoje taip pat turime daug informacinių stendų su mokomuoju turiniu mokiniams, kuris nuolat bus atnaujinamas.

Visos mokyklos aplinkoje sukurtos žaliosios edukacinės erdvės skirtos mokinių pažintinėms, socialinėms, emocinėms ie skaitmeninėms kompetencijoms ugdyti.