Iš ciklo „Mūsų mokinių hobis“

David Rymševič yra III klasės mokinys. Kai jis buvo vaikas mėgo išardyti ir demontuoti žaislus. Jau tada jis domėjosi įviariais mechanizmais ir turėjo poreikį tyrinėti pasaulį dekonstrukcijos būdu. Būdamas vienuolikos jis pradėjo lankyti Jaunųjų technikų centro modeliavimo klubą. Ten buvo pagamintas pirmasis laivo A-90 modelis, toliau buvo laivas FLIP ir taip buvo sukurta 11 modelių. Kiekvienas kitas modelis buvo vis realistiškesnis ir sudėtingesnis. Modelių klijavimas moko kantrybės, analitinio mąstymo, planavimo, be to, tai yra labai įtraukiantis procesas. Studijuoti instrukcijas yra tikras techninio piešimo menas, kuris tikrai pravers suaugusiųjų gyvenime. Konstruodami karinius modelius susipažįstame su šių laikų istorija. David taip pat dalyvavo „Geležinio vilko“ karinėje vasaros stovykloje.

„Yra modelių, kuriuos galima sukurti per savaitgalį, o kai kuriuos konstruojant galima praleisti mėnesių mėnesius. Modelio tipas ir detalių skaičius lemia, kiek laiko skirsime dažymui ir apdailai. Bet koks galutinis rezultatas ir koks didelis pasitenkinimas! “– sako David.

Davido sukurti modeliai atkreipia dėmesį kruopščiu apdirbimu ir stebinančiomis detalėmis – apšviesta stotele, šoniniais žibintais, valdymo akumuliatoriais. Savo ateitį David sieja su techniškai sudėtingų laivų ar amfibijų statyba.