Ėjimo konkursas “Tūkstančiai žingsnių Lietuvai”

Šiais metais mūsų gimnazijos bendruomenė ypatingai aktyviai paminėjo kovo 11-tą – Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną. Mokiniai, jų tėvai ir mokytojai kovo 1-7 dienomis dalyvavo ėjimo konkurse „TŪKSTANČIAI ŽINGSNIŲ LIETUVAI”.  Patogūs bateliai ir žingsnius bei kilometrus skaičiuojančios programėlės tapo kasdieniniais pastarosios savaitės atributais. Laisvalaikį leidome sveikai, aktyviai ir prasmingai, rinkdamiesi vis naujus maršrutus ir dalindamiesi savo pasiekimais su kitais konkurso dalyviais.

O rezultatai tikrai pranoko lūkesčius – iš viso per savaitę nužingsniuoti 4472 kilometrai. Pradinukai įveikė 288 kilometrus, 5-12 klasių mokiniai – 3423,6 km. Kadangi konkurse varžėsi klasių komandos, tai ir skaičiavome kiekvienos klasės rezultatą atskirai (visų įveiktų ir telefono ekrano nuotraukomis patvirtintų kilometrų sumą dalinome iš mokinių klasėje skaičiaus, vertinome gautą vidurkį). Kruopščiai suskaičiavus rezultatus paaiškėjo konkurso nugalėtojai. Taigi sveikiname IIb klasę, nužygiavusią 458,7 kilometrus (klasės vidurkis 17,6 km.). Labai nedaug atsiliko IIa klasė – 268,5 km (klasės vidurkis 16,8 km.) ir Ia klasė – 418,3 km (klasės vidurkis 16,1 km.). Labai stengėsi ir puikiai pasirodė 7a – 403,3 (klasės vidurkis 14,9 km) ir 6a285,9 km (klasės vidurkis 12,4 km.) klasių  mokiniai.  Labai aktyviai,  sudarydami atskirą komandą, konkurse dalyvavo gimnazijos mokytojai. Mokytojų komanda numynė 759,4 kilometrus!!! Konkurse dalyvavo 22 mokytojai, tačiau  padalinus iš viso mokytojų kolektyvo, gavome vidurkį – 14,1 km.

Asmeninėje įskaitoje vaikinų tarpe nugalėjo G2A klasės mokinys Daniel Janovič, per savaitę įveikęs  99.64 km. Ilgiausius maršrutus vienu kartu nukeliavo Sebastian  Glazko  (Ia kl.) –  40,4 km. ir  Maksimiljan  Učkurionis (IIb kl.) – 40,07 km.  Tarp mergaičių lygių nebuvo Agnieškai Ravdo (Ia kl.). Jos savaitės ėjimo rezultatas – 110 km. Artimiausios varžovės: Anastasija Baranovska (Ia kl.) – 60,32 km. ir Adrija Slavinskaitė (8a kl.) – 59,27 km.

Na, o mokytojų tarpe labiausiai pasižymėjo Božena Vincaitienė – 95.7 km. ir Veslava Doveiko – 90,9 km. Džiaugiamės, kad mokiniai turi į ką lygiuotis.

Sveikiname konkurso nugalėtojus ir visus dalyvius! Prizai ir dovanos laukia mokykloje ir bus išdalinti pasibaigus karantinui. Konkursą organizavo, koordinavo ir rezultatus skaičiavo gimnazijos fizinio ugdymo mokytojai.

 Gražios šventės ir naujų laimėjimų!