5 – 6 klasių mokiniai paminėjo Lietuvos valstybės atkūrimo dieną

Š.m. vasario 12 dieną Vilniaus J.I.Kraševskio gimnazijos 5 – 6 klasių mokiniai per lietuvių kalbos pamokas kartu su mokytoja V. Stankevičiene paminėjo Lietuvos valstybės atkūrimo dieną Vasario 16 –ąją .  

Viktorinos „Lietuva – šalis mana“ metu mokiniai pasitikrino ir pagilino turimas žinias: iš kur atsirado Lietuvos vardas, koks yra oficialus mūsų šalies pavadinimas, kuo ypatinga jos geografinė padėtis, kokie čia auga augalai, kokie paukščiai gyvena ir kt. Pasirodė, kad mokiniai yra tikri savo krašto patriotai – daugelis iš jų domisi šalies istorija, puikiai pažįsta ne tik senuosius LDK valdovus – kunigaikščius, bet ir Nepriklausomos Lietuvos kūrėjus: J. Basanavičių, V. Kudirką ir kitus. Viktorinos klausimai apie geografines vietoves (reikėjo atpažinti žinomas vietas) taip pat sulaukė didžiulio mokinių susidomėjimo ir entuziazmo kada nors būtinai daugiau pakeliauti ir geriau pažinti savo gimtąjį kraštą.  

Visi kartu pasidžiaugėme, kokioje gražioje šalyje gyvename, kiek daug nuostabių žmonių yra mūsų tėvynėje. O kiek išminties lietuvių liaudies patarlėse! Kokios prasmingos yra dainos apie Lietuvą! Vieną iš jų dainavome visi kartu. Po pamokos mokiniai ieškojo gražių žodžių, patarlių, eilėraščių ir dainų apie Lietuvą, kūrė savo sveikinimus ir linkėjimus.