Atnaujintas sporto stadionas mūsų gimnazijoje jau šiemet

Vilniaus miesto savivaldybė šiais metais atnaujins 10 mokyklų teritorijose esančių sporto aikštynų. Džiaugiamės, kad mūsų gimnazija irgi yra šiame sąraše.

Visuose mokyklų aikštynuose bus atnaujinti ir įrengti dirbtinės dangos bėgimo takai, futbolo aikštės, daugiafunkcės lauko sporto aikštelės krepšiniui, tinkliniui, tenisui, taip pat šuolių į tolį šuoliaduobės. Į atnaujinimo darbus įeis ir visos reikiamos įrangos – futbolo vartų, krepšinio stovų, tinklinio, teniso tinklų laikiklių, kamuolių gaudyklių – įrengimas. Sporto aikštynai bus pagal poreikį aptverti tvoromis, o kad įranga kuo ilgiau išliktų nauja, bus įrengtos ir vaizdo stebėjimo kameros.  

 Bendra šių pirkimų vertė turėtų siekti 2,2 mln. eurų su visais mokesčiais. Savivaldybė taip pat numatė lėšas parengiamiesiems darbams. O šiuolaikiškam šių mokyklų aikštynų apšvietimui instaliuoti suplanuotas atskiras darbų etapas.

Darbai prasidės vos nutirpus sniegui ir atitirpus įšalui. Pirmieji aikštynai moksleivius ir bendruomenės sporto entuziastus galės priimti birželio mėnesį, kiti – kiek vėliau – iki rugsėjo 1 dienos. objektų vystymui sostinėje.