Vasaros stovykla mūsų gimnazijoje „Sveika vasara”

Vasaros atostogų metu ateina laikas atsipalaiduoti ir smagiai praleisti laiką. Esant koronaviruso pandemijai mūsų mokykla ėmėsi iniciatyvos: surengti dviejų savaičių vasaros stovyklą, birželio 9-19 dienomis, 30 vaikų, kurių amžius 7-10 metų. Moksleivių vasaros poilsio projektas buvo finansuojamas Vilniaus m. savivaldybės lėšomis.

Per dvi savaites vaikai ir mokytojai leidosi į įvairias keliones ir edukacinius užsiėmimus, puikiai praleido laiką su skautais ir ilsėjosi.

Tokia stovykla atneša daug naudos. Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmų edukatoriai sugebėjo sudominti vaikus išlikusiais ginklais, ceremonijų ypatumais ir pasakojimais apie tai, kaip buvo gyvenama senais laikais. Vaikų laukė kelių valandų pasivaikščiojimas VU botanikos sode Kairėnuose, kur dabar žydi gražūs ir spalvoti rododendrai, spalvingos rainelės, bijūnai ir rožės; apsilankymas Trakuose, buvusioje Lietuvos sostinėje, Lietuvos didžiųjų kunigaikščių pilyje. Muziejaus parodos ir edukacinė pamoka „Pasaka“ padarė didelį įspūdį. Žinoma, berniukai domėjosi riterio šarvais ir kardais, mergaitės žavėjosi princesės gražiais baldais ir indais. Viešnagės pas astronomą Henryką Selevičių, Slabados kaime, Lavoriškių seniūnijoje metu, kur astronomas-mėgėjas turi namų observatoriją su profesionalia specializuota dangaus kūnų stebėjimo įranga, mokiniai turėjo galimybę sužinoti apie observatorijos darbą. Ponas Henrikas visus sužavėjo įdomia savo hobio istorija. Apsilankymo „Pelėdų parke“ Rudaminoje metu, 20 metų patirtį turintis pelėdų augintojus Slavomiras Tabero supažindino vaikus su savo augintiniais: 13 rūšių pelėdų, 2 septynerių metų vanagais Cora ir Rocky bei šešiamete sakalo patele Eta.

Žinoma, kiekviena vasaros stovyklos diena buvo kupina įspūdžių! Visą laiką švietė saulė ir buvo gražus oras. Paskutinė stovyklos diena buvo skirta sportui. Vaikai turėjo galimybę pademonstruoti fizinį pasirengimą sporto varžybose, kurias organizavo fizinio ugdymo mokytojai. Stovyklos pabaigoje kiekvienas dalyvis gavo diplomą.

Vasaros stovyklos vadovė Eva Palkovska