Virtuali galerija – koliažas ant sienos

Kiekvienas gali kurti – šį kartą savo koliažų ant sienos versijas pristato Iab, IIab ir IIIa klasių mokiniai. Šiai nesudėtingai meninei formai, kurios istoriją pradėjo Pablo Picasso XX amžiaus pradžioje, pakanka paruošti keletą pagrindinių įrankių, reikalingų darbui atlikti koliažo technikoje: žirklės, klijai ir medžiaga. Dažniausiai naudojama tradicinė technika: iškarpos iš laikraščių ir žurnalų, nuotraukų fragmentai, seni plakatai, spalvotas popierius, vielutės, kriauklės, sagos ir t. t. O svarbiausia, žinoma, IDĖJA!

Futuristų naudojamas menas gali perkelti ne tik praeities prisiminimus, bet ir galimybė išreikšti savo susidomėjimą. Keliautojams tiks senas žemėlapis, tiems, kurie žavisi 50-taisiais metais, tinkamiausi bus žirneliai, taškiukai, vintažinis stilius, Monako princesė Grace Kelly ar Marilyn Monroe asmenybė. Koliažą mūsų moksleiviai vis dažniau naudoja ir elektronine forma. Koliažą taip pat galime pritaikyti prie nuotaikos ir spalvų, vyraujančių kambaryje. Koliažas vis plačiau ir dažniau yra naudojamas elektronine forma.

Darant kūrybinį darbą galima puikiai atsipalaiduoti, pasitelkti savo vaizduotę ir sukurti puikius meno kūrinius.

Koliažo technika tai būdas asmeninei kūrybai, net jei kas nors yra įsitikinęs, kad jis meninei kūrybai „turi dvi kaires rankas“. Tai būdas greitai papuošti kambarį arba įteikti labai gražią dovaną. Tiesiog pridėkite prie savo darbo tinkamą “paspartu” ir įdėkite koliažą į gražų rėmelį.