Lietuvių kalbos olimpiada tautinių mažumų mokiniams (II etapas)

Kovo 29-30 d. Vilniaus Joachimo Lelevelio inžinerijos gimnazijoje vyko tautinių mažumų lietuvių kalbos olimpiados antrasis etapas, skirtas 9–10 klasių moksleiviams.
Renginyje dalyvavo apie keturiasdešimt dalyvių, atvykusių iš visos Lietuvos. Mūsų mokyklai atstovavo G II b klasės mokinė Katažyna Žuromska, kurią paruošė lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Sigita Malmyga.
Po olimpiados atidarymo renginio, mokiniai buvo palydėti į auditorijas, kur buvo tikrinamas jų gramatikos išmanymas bei mąstymo brandumas. Tuo metu, lydintiems mokytojams buvo organizuotas seminaras „Teksto skaitymo ir suvokimo strategijos: skaitome lietuvių literatūros klasiką“. Mokiniai, atlikę visas užduotis ir parašę rašinį, pradėjo kartoti kūrybinius darbus. Dalyviai turėjo paruošti ne ilgesnį kaip 5 minučių trukmės namų darbą: vaizdelį, laišką, interviu, miniatiūrą “Nes čia gyventi gera”. Visas užduotis vertino kompetetinga komisija. Kovo 30 d. dalyviai buvo apdovanoti padėkos raštais ir dovanomis, įvyko iškilmingas olimpiados uždarymas. Džiaugiamės Katažynos puikiu rezultatu ir surinktais taškais, kurie buvo labai arti nominuotų laimėtojais. Sėkmės, Katažyna!
Daugiau apie renginį http://zw.lt/wilno-wilenszczyzna/uczniowie-szkol-mniejszosci-narodowych-biora-udzial-w-olimpiadzie-jezyka-litewskiego/