Gimnazistai dalyvauja projekto “Vydūno keliais” atidaryme

2018 m. gegužės 17 d. G1b klasės mokiniai kartu su mokytoja Sigita Malmyga apsilankė Vilniaus rotušėje, kur buvo pristatomas projektas, skirtas Vydūno 150 – osioms metinėms „Vydūno kelias“. Pristatyme dalyvavo garbingi svečiai. Apie autorių moksleiviams pasakojo prof. Vaclovas Bagdonavičius, Vydūno kūrybos tyrinėtojas ir propaguotojas, ir Seimo narys prof. Algimantas Kirkutis, Seime įsteigęs grupę „Į darnią Lietuvą Vydūno keliu“. Vydūno draugijos nariai giedojo Vydūno giesmes, kurios buvo giedamos ant Rambyno kalno. Vaikai apžiūrėjo fotografės ir žurnalistės Lilijos Valatkienės foto parodą. Meninį užsiėmimą mokiniams vedė menininkės Jurga Barilaitė ir Eglė Ridikaitė, kurios patraukliai ir žaismingai supažindino moksleivius su šiuolaikiniu menu bei jo išraiškos formomis.

Moksleiviai susipažino su mokytoju, filosofu, mąstytoju, mokslininku Vydūnu ir jo palikimu patrauklia interaktyvia forma.

Daugiau informacijos: https://www.15min.lt/kultura/naujiena/vizualieji-menai/vilniaus-rotuses-pilkojoje-saleje-vyduno-klase-929-974030#_