erasmus logo

Erasmus +

Posted by

erasmus logo

Nuo 2016 m. rugsėjo 1 dienos iki 2018 m. lapkričio 30 dienos mūsų mokykla dalyvauja mokyklų bendradarbiavimo projekte Erasmus +. Mūsų partnerių grupė susideda iš 7 valstybių:

Prancūzija:   BOLLENE – Lycée Lucie Aubrac

Lenkija: Kielce – Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2

Graikija:       Thessaloniki – Senior High School of Intercultural Education of Evosmos (GENIKO LYKEIO DIAPOLITISMIKIS EKPAIDEFSIS EVOSMOU)

Ispanija: LOJA (na zachód od Granady) – IES Moraima

Lietuva: Vilnius – Vilniaus Juzefo Ignacijaus Kraševskio gimnazija

Portugalija: SINTRA – Escola Básica e Secundária, Mestre Domingos Saraiva – Agrupamento Escolas do Algueirão

Italija:     NOVARA – Istituto Professionale di Stato “Giuseppe Ravizza” (projekto koordinatorius)

Pagrindiniai projekto tikslai:

          jaunimo užsienio kalbų mokėjimo tobulinimas;

          IT ir moderniųjų technologijų taikymas ugdymo procese;

          asmeninis mokinio tobulėjimas;

          tarpkultūrinių kompetencijų ugdymas;

          aukštesnės mokymo kokybės siekimas remiantis europietiškomis vertybėmis;

          žinių apie gimtąsias vietas praturtinimas;

          motyvacija mokytis užsienių kalbų.

Projektas susideda iš tarptautinių mokinių ir mokytojų susitikimų, kurie vyks visose partnerių valstybėse pgal planą. Susitikimas Lietuvoje planuojamas 2017 m. gegužės mėnesį.

Projekto metų bus paruošta metodinė medžiaga: pamokų, kurie vyks mokykloje it už jos ribų scenarijai, videofilmai, multimedija ir medžiaga, dokumentuojanti projekto dalyvių pasiekimus; metodinė medžiaga projekto partneriams, kurie ją galės naudotis savo mokyklose; projekto logotipas, ir daugiakalbis Geocachingo žodynas.

Informacija apie projektą bus skelbiama mokyklos internetiniame puslapyje, Facebook paskyroje, Lenkų mokyklų draugijos internetiniame puslapyje, bus parašyti ir publikuoti straipsniai vietos laikraščiuose, plakatai ir visa kita informacija bus pakabinta šitam projektui skirtam stende.

Projekto tema: Geocachingo naudojimas mokymosi įvairinimui, organizuojant edukacinius užsiėmimus mokykloje ir už jos ribų.

Geocaching tai žaidimas, kurio metu dalyviai ieško „slapukų/lobių“, t.y. „cache“. Tam jie naudos GPS ir kitas navigacijos priemones, kurios padės rasti „slapukus“, kuriuose bus paslėpti daiktai, informacija ie laiškai, patvirtinantys, kad „lobis“ rastas.

Mokiniai, koordinatoriai ir mokytojai kurs slėptuves įvairiose vietose pagal temas: turizmas, geografija, menas, virtuvė, sportas ir mokslas. Slėptuvių kūrimas tobulins mokinių matematikos, fizikos ir užsienio kalbų žinias.