Vasaros stovykla 2016 "Aš galiu"

Posted by

Š. m. birželio 6-10 dienomis Vilniaus J. I. Kraševskio gimnazijoje buvo vykdoma vasaros stovykla ,,Aš galiu“. Stovyklos metu vaikai buvo užimami ne tik įvairia edukacine veikla, bet ir galėjo atskleisti savo kūrybinius, sportinius, kulinarinius gebėjimus, tobulinti asmenines, iniciatyvumo ir kūrybiškumo, socialines, pažinimo, komunikavimo ir mokėjimo mokytis kompetencijas. 

Kiekviena stovyklos diena  buvo nepakartojama ir įvairi savo veiklomis. Pirmadienį stovyklautojai mokėsi saugiai elgtis prie vandens, gatvėse, teikti pirmąją pagalbą, dalyvavo komandinėse varžybose, mokėsi bendrauti ir bendradarbiauti. Stovyklos atidarymo metu mokiniai rengė draugystės rankų plakatus. Antradienį, papusryčiavę, stovyklautojai žygiavo į miestą, kur aplankė: Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejų, Gedimino pilį, Katedros aikštę ir Šv. Kotrynos bažnyčią. Muziejuje mokiniai susipažino su filmų įgarsinimo menu ir patys bandė įgarsinti kelis filmų epizodus, apžiūrėjo muziejaus lėlių ekspoziciją. Po edukacinės pamokėlės mokiniai džiaugėsi ledų pertraukėle. Pasistiprinę, su naujomis jėgomis ir spalvotais balionais rankose keliavo nuo Kudirkos aikštės į Gedimino pilį, į kurią kėlėsi funikulieriumi. Ši kelionė vaikams suteikė daug įspūdžių, stovyklautojai džiaugėsi galėdami pasigrožėti miesto istorija, gamta ir architektūra. Daug jaudulio ir teigiamų emocijų vaikams sukėlė norų galvojimas ant Stebuklingos plytelės Vilniaus Katedros aikštėje. Keliaudami namo vaikai dar ilgai diskutavo apie puikiai praleistą dieną ir naujus, kartu patirtus įspūdžius. Trečiadienį mokiniai dalyvavo sporto dienos varžybose, džiaugėsi išbandę  naujas sporto šakas tenisą ir golfą, bei sudalyvavę sportinėse estafetėse. Dieną užbaigė vaikų mėgstamos draugiškos kvadrato varžybos. Pavargę, bet laimingi ir kupini įspūdžių mokiniai laukė ketvirtadienio, nes tą dieną visi turėjo jaudinančią kelionę traukiniu į Trakus, kur mokėsi gaminti kibinus ir galėjo pasigrožėti nuostabiu Trakų kraštovaizdžiu. Kai kuriems mokiniams tai buvo pirma kelionė traukiniu ir pirmas apsilankymas Trakuose. Po kelionės vaikai galėjo parsinešti savo gamybos kibinus ir jais pavaišinti namiškius. Jie buvo sotūs ir didžiavosi savo gebėjimu savarankiškai pagaminti tradicinį karaimų patiekalą – kibiną. Penktadienį mokinių laukė ne mažiau jaudinančios pramogos. Dieną mokiniai pradėjo su mankšta, po kurios susipažino su dekupažo technika ir kiekvienas galėjo papuošti pjaustymo lentelę, kurią po stovyklos parsinešė dovanų. Po šio kūrybinio užsiėmimo vaikai dalyvavo orientaciniame žaidime „Surask lobį“, kurios juos dar labiau suartino ir atskleidė bendravimo ir bendradarbiavimo gebėjimus. Po žaidimo stovyklautojai turėjo galimybę įsikūnyti į savo mėgstamus pasakų personažus. Vaikai buvo papuošti jų norimais veido piešiniais, gavo apdovanojimui ledų, šokoladinių medalių ir žinoma po diplomą, kuris liudija, kad stovyklautojas labai daug gali ir turi pasitikėti savimi.

Ačiū stovyklautojams ir visiems prisidėjusiems prie stovyklos organizavimo. Įamžintas stovyklos akimirkas galite rasti gimnazijos facebook.com svetainėje ir mokyklos foje pirmame aukšte stovinčiame stende. Mes laimingi – mes galime!

Stovyklos organizatoriai