Pažintinė ekskursija po Vilniaus energiją

Posted by

2014m. gruodžio 18 dieną , mes, 7a ir 7b klasių mokiniai,  bei mūsų auklėtojos dalyvavo pažintinėje ekskursijoje po „Vilniaus energiją”.

 Pirmiausia apsilankėme Energetikos muziejuje, kuriame apžiūrėjome populiariausią pirmųjų automobilių ekspoziciją, susipažinome su automobilio ir motociklo raida daugiau nei per šimtą metų. Ekspozicija paliko mums didelį įspūdį!

Vėliau sužinojome, kaip veikia ir yra valomi  garo, dujiniai ir anglimi kūrenami katilai.

Po to lankėmės turbinų salėje, sužinojome, kaip yra gaunama elektra, apžiūrėjome garo turbiną, generatorius ir hidroakumuliacinės elektrinės maketą. Sužinojome, kad pirmoji lemputė užsidegė 1892m. Rietavo dvare.

Po įdomios pamokos vyko praktinė dalis: žaidimų kambaryje galėjome pabūti tyrėjais ir atradėjais. Pasirinkę planetą ir atsistoję ant svarstyklių , galėjome sužinoti, kiek svertume kitose planetose. Smagiai žaisdami, mokėmės paprasčiausių fizikos dėsnių.

Po to nuvažiavome į Vilniaus energijos muziejų, kuriame susipažinome su pagrindiniais šilumos ir elektros energiją gaminančiais įrengimais, jų veikimo principais, atsinaujinančių energijos šaltinių panaudojimu, leidžiančiu mažinti užterštumą ir didinti Lietuvos energetinę  nepriklausomybę.

Gavę  suvenyrų su įmonės simbolika, laimingi sugrįžome namo!