skaityti - tai sedeti ant pasaulio stogo

Kūrybinių ir tiriamųjų darbų konferencija „Skaityti – tai sėdėti ant pasaulio stogo“

Posted by

skaityti - tai sedeti ant pasaulio stogoKovo 13 dieną mūsų mokyklos dvyliktokai: Katažyna Makovska, Dariuš Dravnel ir Romuald Stanilko  (mokytoja J.Zagurskienė) – dalyvavo Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vaikų literatūros centro ir Vilniaus Simono Daukanto gimnazijos mokytojų organizuotoje 9-12 klasių moksleivių penktoje kūrybinių ir tiriamųjų darbų konferencijoje „Skaityti – tai sėdėti ant pasaulio stogo“, kur pristatė savo sukurtą filmą „Ekspresionistinis žvilgsnis į miestą“.

Mokiniai iš įvairių Vilniaus, o taip pat  Šiaulių ir Kėdainių gimnazijų susirinko kitų pamatyti ir savęs  parodyti:  pasidairyti, pasiklausyti, pasidalinti patirtimi. Konferencijoje skaityta daug pranešimų, vieni įdomiausių buvo apie moteris K.Donelaičio poemoje „Metai“, išsiuvinėtus E.T.Hofmano romano „Katino Murklio užrašai“ personažus, iliustruotus  V.Mykolaičio – Putino eilėraščius „Mano mėnesiai“, mandalas, rašytojų ir poetų mūzas, rašto studijas ir rašančiojo psichologines charakteristikas. Taip pat išgirdome apie Mažają Lietuvą,  skaitymo naudą, gyvenimo prasmės paieškas.

Džiugu, kad mūsų mokyklos dvyliktokų kūrybinis darbas taip pat buvo pastebėtas ir apdovanotas nominacija už literatūros vizualizaciją ir medialumą.

Katažyna Makovska