matematyka

Popietė su matematika

Posted by

matematykaKovas – tai matematikos mėnuo pradinukams. Kovo mėnesį – miesto matematikos olimpiada, tarptautinis konkursas „Kengūra”. O mūsų mokykloje kovo 18 dieną įvyko matematikos konkursas „Matematika rimtai ir linksmai”. Tai buvo mūsų mokyklos bei Žaliakalnio darželio-mokyklos ketvirtokų matematikos konkursas. Pagrindinis šio renginio tikslas buvo – supažindinti būsimuosius penktokus su mokykla bei būsimaisiais klasės draugais.

Mūsų svečiai, Žaliakalnio ketvirtokai atvyko su savo klasės auklėtoja Inesa Abolevič. Juos atlydėjo mokyklos direktorė Tatjana Urbonienė bei direktoriaus pavaduotoja Euridita Damarackienė.

Renginį pradėjo bei visus labai maloniai sutiko mūsų mokyklos, dabar jau gimnazijos, direktorė Gelena Juchnevič.

Konkursus vertino rimta vertinimo komisija, pirmininkaujant mūsų gimnazijos direktorės pavaduotojai Veslavai Doveiko.

Konkursuose dalyvavo visi ketvirtų klasių mokiniai. Tarpusavyje rungtyniavo penkios komandos, į kurias įėjo abiejų mokyklų mokiniai. Tokiu būdu rungtyniavo tarpusavyje ne mokyklos, o integruotos komandos. Kiekviena komanda stengėsi laimėti ir surinkti kuo daugiau taškų. Vieniems geriau sekėsi „Daugybos lentelės rungtynėse”, kitiems – „Žaibiškame” konkurse. Visiems ypač patiko „Architektų” konkursas, kurio metu kiekviena komanda turėjo labai greitai ir tiksliai sukonstruoti traukinį pagal nurodytą schemą. O kiek džiaugsmo sukėlė „Sunkiasvorių” rungtis!

Konkursams pasibaigus, kiekvienas dalyvis buvo apdovanotas dovanėlėmis ir balionais su skaičiais 1, 2, 3, 4, 5, kurie reiškė vietą, kurią užėmė jų komanda.

Po konkurso buvo linksma pramoga. Mūsų mokyklos šokių kolektyvo „Blizgantys lašeliai” dalyviai visus pakvietė pašokti bai pažaisti. O prie bendro stalo prie arbatos ir mokiniai, ir mokytojai dar ilgai aptarinėjo linksmus konkursus, diskutavo.

Labai džiugu, kad ši linksma ir draugiška popietė sukėlė mums visiems daug malonių akimirkų ir gerų emocijų.