Bialystok

Ekskursija į Baltstogės miestą Lenkijoje

Posted by

Rugsėjo 18 dieną didelė 0-6 klasių mokinių grupė dviem dideliais autobusais išvyko į ekskursiją į Baltstogę ( Białystok) Lenkijoje. Dauguma vaikų važiavo į ekskursiją kartu su savo tėvais.

Visų pirma aplankėme Baltstogės kaimo muziejų (Białostockie Muzem Wsi) .  Čia mokiniai dalyvavo dvejuose edukacinėse užsiėmimuose: „Nuo grūdo iki duonos kepalo” ir „Paukščiai – liaudies tradicijų bei meno kūriniuose”.

BialystokPirmas užsiėmimas vyko senoje kaimo troboje, kurio metu dalyviai susipažino su duonos kepimo tradicijomis. Detaliai susipažino su klojimu ir svirnu, darbo įrankiais, darbais, kuriuos reikia nudirbti, kol duona pasiekia stalą. Atliko praktines užduotis. Vaikai patys galėjo iš duonos tešlos likučių suformuoti įvairių formų pyragėlius, juos iškepti, o po to paragauti savo gaminius bei pavaišinti savo tėvus ir draugus.

Kitoje senoje troboje, kito užsiėmimo metu, vaikai ne tik susipažino su senomis lenkų kultūros tradicijomis, bet taip pat atliko praktines užduotis. Padarė  labai įdomius skirtukus knygoms, ant kurių puikavosi įvairiaspalviai, puošnūs simetriniai karpiniai su įvairių paukščių vaizdais.

  Po kaimo muziejaus apsilankymo nuvykome į Dinozaurų parką (Jurajski Park Dinozaurów). „Dinozaurų parkas” įsikūręs šalia Baltstogės kaimo muziejaus. Tai unikalus parkas su natūralaus dydžio dinozaurų muliažais. Tik peržengę pro vartus, atsidurėme prieš daugelio milijonų metų laikotrapyje, kur puikių gido pasakojimų dėka visi galėjome daug sužinoti apie dinozaurų gyvenimą, tiesiog pailsėti ir linksmai praleisti laiką.

Mūsų linksmybės prasitesė žaidimų ir atrakcijonų parke, įsikūriusiame šalia Dinozaurų parko. Nusipirkome įvairių suvenyrų. Grįžome labai vėlai, pavargę, bet kupini emocijų ir naujų žinių.