Olimpine II (13)

Olimpinė diena Naujojoje Vilnioje

Posted by

Olimpine II (13)Vilniaus Juzefo Ignacijaus Kraševskio vidurinė mokykla nuo seno garsėja organizuojamais tradiciniais kultūros ir sporto renginiais ne tik mokyklos bendruomenės nariams, bet ir visos Naujosios Vilnios  bei jos apylinkių gyventojams.

Vienas tokių renginių yra „Olimpinės dienos šventė“, kuri vyksta paskutinėmis mokslo metų dienomis ir surenka didžiulį būrį mokyklos mokinių, jų tėvų, svečių iš kitų Naujosios Vilnios  mokyklų ir svečių iš Lenkijos.

Šiais metais šventė vyko dvi dienas. Gegužės 30 dieną mokyklos stadionas pasveikino pačius jauniausius šventės dalyvius: vaikučius iš vaikų darželio “Coliukė“, mokyklos nulinukus ir pradinukus. Mokyklos direktorė pasveikino visus šventės dalyvius, palinkėjo sėkmės startuose. Pristatė svečius iš Lenkijos  Vroclavo Gamtos Universiteto, kurie  padovanojo šventės dalyviams medalius, o mokyklos bibliotekai –1500 pavadinimų knygų ir baldus mažiausiems skaitytojiems.  Pažiūrėję trumpą atidarymo programą, mažieji sportininkai varžėsi įvairiose sporto rungtyse: lengvosios atletikos estafetėse, virvės traukimo ir  kvadrato  varžybose, smiginio ir metimo į krepšį konkursuose. Šventę vainikavo tradicinis mylios bėgimas ir apdovanojimo ceremonija.

Gegužės 6 dieną į kovą dėl apdovanojimų stojo 5-9 ir 11 klasių mokiniai. Tądien sulaukėme sportuojančio jaunimo iš Mickūnų vidurinės mokyklos  ir svečio iš Lenkijos PGNiG  atstovo J. Slovakevičio, kuris atvyko su puikiomis dovanomis ir pagrindiniu šventės prizu – kalnų dviračiu. Prizas loterijos būdu atiteko 6b klasės mokinei Justinai Jurkoit. 

Per abi šventės dienas buvo išdalinta daugybė įvairių prizų ir dovanų. Visi mažiausieji dalyviai namo sugrįžo su EURO 2012 atributikos dovanėlėm, mylios nugalėtojai apdovanoti taurėmis, kurias įsteigė Vilniaus Lenkų Kultūros Namai, klasių komandos apdovanotos diplomais ir tortais, o konkursų nugalėtojai – atminimo dovanomis.

Šventę organizavo ir pravedė kūno kultūros mokytojai M. Strelkovskis, O. Lukotijevskij,

M. Noreikienė ir D. Naruševičienė.